Het koerier forum Het koerier forum
Door en voor koeriers
Het koerier forum
FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  ProfielProfiel  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken  InloggenInloggen 
klik voor meer informatie
Betalingsvoorwaarden kunnen helpen!

 
Reageren    Het koerier forum -> Betalingsvoorwaarden
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Joke
Site Admin


Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 173
Woonplaats: Erpe-Mere

BerichtGeplaatst: 11-01-2009 13:10:11    Onderwerp: Betalingsvoorwaarden kunnen helpen! Reageren met citaat

Betalingsvoorwaarden samen met leveringsvoorwaarden op de achterzijde van uw factuur kunnen helpen wanneer u een wanbetaler aan de haak hebt!
Op het net zijn verschillende voorbeelden te vinden naargelang de sector. Maar voor de koeriers zijn die alweer minder gemakkelijk te vinden. Om mensen te helpen die nog geen gebruik maken van betalingsvoorwaarden gaat hieronder een voorbeeld die bruikklaar is en opgemaakt door een gespecialiseerde organisatie.

Toepassingsgebied

Door het overhandigen van goederen voor verzending aan koerierdienst (zet hier de naam van uw zaak), erkent de opdrachtgever dat deze algemene voorwaarden gelden. Van de (zet hier de naam van uw zaak) algemene voorwaarden die hierbij toepasselijk worden verklaard, kan slechts afgeweken worden mits uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord van (zet hier de naam van uw zaak). Deze algemene voorwaarden zullen eveneens van toepassing zijn indien de opdrachtgever mondeling een vervoersopdracht geeft die niet door de ondertekening van een bestelbon gevolgd wordt.

Verplichting van de opdrachtgever

De opdrachtgever is volledig verantwoordelijk voor de adequate verpakking en etikettering van de te verzenden goederen met het oog op hun veilig vervoer, evenals voor het correct invullen van de verzendingsnota en vervoersdocumenten.

Leveringstermijn

Leveringstermijnen worden slechts ter indicatieve titel opgegeven. (Zet hier de naam van uw zaak) zal naar best vermogen de vooropgestelde leveringstermijnen eerbiedigen. Bij niet naleving van de opgegeven termijn zal de opdrachtgever geen enkel recht op schadevergoeding kunnen laten gelden.

Beperking van de aansprakelijkheid van (zet hier de naam van uw zaak)

Alle handelingen met betrekking tot de verzending gebeuren voor rekening en op risico van de opdrachtgever. Ingeval van verlies of beschadiging van de te transporteren goederen, is de aansprakelijkheid van (zet hier de naam van uw zaak) in alle gevallen, zelfs ingeval van grove fout vanwege (zet hier de naam van uw zaak) of één van haar aangestelden, beperkt tot de intrinsieke waarde van de goederen en in elk geval tot een maximumbedrag van €125 per zending, wat ook de oorzaak zij van het verlies of de schade.

Uitsluiting van de aansprakelijkheid van (zet hier de naam van uw zaak)

(Zet hier de naam van uw zaak) kan geenszins aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei onrechtstreekse schade, met inbegrip van gebruiks- of winstderving. (zet hier de naam van uw zaak) zal daarenboven niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, schade of niet-levering ten gevolge van toeval, overmacht, een vreemde oorzaak zoals weersomstandigheden, mechanische problemen, staking, blokkade, epidemieën, oorlog, enz... (Zet hier de naam van uw zaak) is evenmin aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door derden of door de opdrachtgever, zo bijvoorbeeld door de onvoldoende of indequate verpakking van de goederen of de onvolledige opgave van de geadresseerde.

Voorwerpen uitgesloten voor transport

De opdrachtgever zal geen opdrachten geven voor het vervoer van glas, levende dieren, vloeistoffen, bederfelijke goederen, gassen, vuurwerken, oxyderende of radioactieve materialen, explosieven en alle andere goederen waarvan het vervoer, behoudens speciale vergunningen, onwettig is.

Onderaannemers en agenten

(Zet hier de naam van uw zaak) is gerechtigd alle diensten waarvoor de vervoerovereenkomst wordt aangegaan, of delen daarvan, zelf uit te voeren of uit te besteden aan agenten of onderaannemers en al zulke agenten en onderaannemers zullen tevens vallen onder deze condities.

Klachten

Alle klachten moeten op straffe van verlies van alle rechten, binnen de 8 werkdagen na levering van de goederen of, ingeval van niet-levering 8 dagen na de datum waarop de aflevering was vooropgesteld, per aangetekende brief ingediend te worden bij (zet hier de naam van uw zaak) op haar maatschappelijke zetel. Laattijdige klachten zullen niet in aanmerking genomen worden. In geen geval mag de opdrachtgever, wegens verlies of schade , de betalingen die hij aan (zet hier de naam van uw zaak) verschuldigd is, geheel of ten dele opschorten.

Betaling

Alle fakturen zijn contant betaalbaar op de maatschappelijke zetel van (zet hier de naam van uw zaak) of via overschrijving binnen de 30 dagen na faktuurdatum tenzij anders vermeld op factuur. Elke niet binnen de 8 dagen na ontvangst schriftelijk geprotesteerde faktuur, wordt geacht definitief aanvaard te zijn. Elk op de vervaldag onbetaald gebleven bedrag zal van rechtswege en zonder voorafgaande vermaning vanaf de vervaldag verhoogd worden met een nalatigheidsinterest ten belope van 1% per maand, waarbij een aangevangen maand als een volledige maand zal gelden. Bovendien zal elk onbetaald bedrag zonder voorafgaande aanmaning verhoogd worden met een forfaitaire vergoeding gelijk aan 10% van het faktuurbedrag, met een minimum van €50 per onbetaalde faktuur, als vergoeding van de door laattijdige betaling veroorzaakte schade en kosten.

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank

De relatie tussen de opdrachtgever wordt beheerst door het Belgisch recht. Elke eventuele betwisting naar aanleiding van de relatie tussen (zet hier de naam van uw zaak) en de opdrachtgever, valt onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken te Dendermonde (hangt af van welke regio u bent dus aanpassen is nodig). (Zet hier de naam van uw zaak) zal evenwel naar keuze de vordering kunnen aanhangig maken voor eender welke rechtbank die ratione loci bevoegd is om kennis te nemen van het geschil.

Deelbaarheid
De eventuele ongeldigheid van één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden doet geen enkele afbreuk aan de toepasselijkheid van de overige bepalingen.

_________________
Never drive faster than your angel can fly!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
Auteur Bericht
GregoryHGeregistreerd op: 25 Dec 2008
Berichten: 25

BerichtGeplaatst: 11-01-2009 14:38:32    Onderwerp: Re: Betalingsvoorwaarden kunnen helpen! Reageren met citaat

Wow! Shocked
Meid... Exclamation
Jij moest advocaat geworden zijn! Idea
Knap echt waar!

bij mij is dit niet echt toepasselijk aangezien ik niet zelfstandig ben ... maar toch heb het afgeprint kan altijd van pas komen!

Bedankt!,
Groetjes, Gregory
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Auteur Bericht
Joke
Site Admin


Geregistreerd op: 05 Nov 2008
Berichten: 173
Woonplaats: Erpe-Mere

BerichtGeplaatst: 11-01-2009 14:56:19    Onderwerp: Re: Betalingsvoorwaarden kunnen helpen! Reageren met citaat

Bedankt Gregory maar ik heb de eer niet aan mezelf.
Ik zocht zelf enige maanden geleden naar toepasselijke voorwaarden in de hoop er toch iets mee te zijn en als ik mensen mag geloven maakt het wel degelijk verschil. Ik vrees dat we het één van deze dagen zelf gaan te weten komen. Maar als dit enigsinds ook maar een beetje kan helpen dan vind ik dat koeriers dit moeten weten. Alle beetjes helpen zeker?
Bedankt voor het compliment!
_________________
Never drive faster than your angel can fly!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen MSN Messenger
Auteur Bericht
ftg-transportGeregistreerd op: 06 Nov 2008
Berichten: 430
Woonplaats: Herdersem

BerichtGeplaatst: 11-01-2009 15:14:57    Onderwerp: Reageren met citaat

Mijn betalingsvoorwaarden staan erop, maar deze tekst zou inderdaad wel eens goud waard kunnen zijn.
Bedankt voor deze tip! Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Reageren    Het koerier forum -> Betalingsvoorwaarden Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB
Arthur Theme
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum